• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 28 συλληφθέντες απεργοί του «Ζούρα» και συνδικαλιστές


    Είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα [του Σαββάτου], μετά από σχεδιασμένη επέμβαση της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στο εργοστάσιο

    Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά όλοι οι συλληφθέντες απεργοί και συνδικαλιστές του εργοστασίου «Ζούρα» το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοέμβρη από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν. Κατά την έξοδό τους έγιναν δεκτοί με το σύνθημα «Στον αυταρχισμό, στη βία δεν λυγάμε. Εμείς αντιστεκόμαστε με μέτωπο το ΠΑΜΕ», που φώναζαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ΓΑΔΘ, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και σωματείων, ενάντια στις 28 συλλήψεις.

    Μιλώντας ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μας καθώς και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε στην κατεύθυνση να επιλύσει τα προβλήματά μας, απεναντίας επιστράτευσε με την συνδρομή της αστυνομίας, τον αυταρχισμό για να κάμψει τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε δεν μας φοβίζουν, κατέληξε ο Γιάννης Τζαβάρας (Δείτε ΕΔΩ βίντεο) 

    Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΜΕ κάνει σαφές ότι «γελιούνται αν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν με τον αυταρχισμό. Δυναμώνουμε τον αγώνα».

    Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες αλλά και την καταδίκη τους στην πολιτική καταστολής και διώξεων φώναζαν συνθήματα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες, και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στο χώρο της συγκέντρωσης προσέρχονταν συνεχώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και αντιπροσωπείες σωματείων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους (Δείτε ΕΔΩ βίντεο) 
     

    Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους.

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και συνδικαλιστών στην επιχείρηση «Ζούρας».

    Στη συγκέντρωση από νωρίς το πρωί παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, Ζήση Λυμπερίδη, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 

    Πηγή: 902.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 28 συλληφθέντες απεργοί του «Ζούρα» και συνδικαλιστές Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top