• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

    Κοζάνη: Aριστερή Παρέμβαση Μηχανολόγων - Ε.Α.Α.Κ για την ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

    Η μνημονιακή κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ και ΔΝΤ βάζει μπρος τη ληστρική μηχανή καταδυναστεύοντας νεολαία, εργατές σκοτώνοντας ταυτόχρονα  εκατοντάδες πρόσφυγες.

    Ήδη απο την αρχή της σχολικής-ακαδημαϊκής  σεζόν  διαφαινόταν ότι οι περικοπές που προτάσει το μνημόνιο  θα έπλητταν ολες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης  με χιλιάδες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σχολεία . Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω υπολειτουργία αλλά και υποβάθμιση της “δημόσιας” παιδείας . Καμμία κοινωνική παροχή (στέγαση, σίτιση, μεταφορές) για τους φοιτητές την ιδια στιγμή που τα  αποθεματικά των σχολών να είναι δεσμευμένα για την αποπληρωμή του χρέους. Κλείνει το μάτι λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ιδιώτες και τους χώνει μέσα στα πανεπιστήμια, κάτι που ως φυσικό επακόλουθο έχει την εισαγωγή διδάκτρων στην παιδεία αλλά και την διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  στο  Τ.Μ.Μ. οι  επώνυμες έδρες της ΔΕΗ.

    Σε άρρηκτη σύνδεση με τα προηγούμενα και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται η ανεργία, και ειδικά στους νέους, σκαρφαλώνει στα ύψη . Τα αφεντικά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν μεχρί και κυριακές, χωρίς ασφαλίσεις, με μισθούς πείνας. Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες χρυσώνονται και ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες τους ,μας δείχνουν το «κοινωνικό-φιλανθρωπικό» τους έργο μέσω φτηνών τρικ οπως τα “hashtags του μισόευρου” της Εθνικής   ένω προκλητικά  ανοίγουν νομοθεσίες για αρπαγή και πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η «αριστερή» κυβέρνηση υιοθετώντας τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές ΕΕ-ΝΑΤΟ συνεχίζει να διατηρεί όρθιο το έκτρωμα στον Έβρο, βάφοντας καθημερινά τα χέρια τους με το αίμα των εκατοντάδων παιδιών αλλα και ενηλίκων προσφύγων.

    Γι’ αυτό με αφετηρία την απεργία την 12η του Νοέμβρη και συνεχώς μεσω της καθημερινής μας πάλης και αγώνα παλεύουμε για:

    • Την ανατροπή ΕΕ-κυβέρνησης-ΔΝΤ , μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών τους νόμων
    • Αυξήσεις στους μισθούς εδώ και τώρα
    • Την δωρεάν παιδεία και το δικάιωμα στη σιτιση και τη στέγαση για όλους, λεφτά για την παιδεία όχι για το χρέος
    • Το πέσιμο του φράχτη στον Έβρο και την ελεύθερη διακίνηση των προσφυγων μεσα στα σύνορα της ΕΕ.
    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ
    ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη: Aριστερή Παρέμβαση Μηχανολόγων - Ε.Α.Α.Κ για την ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top