• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

    Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για το θανατηφόρο στο Ορυχείο Μαυροπηγής

    Την υποκρισία της εργοδοσίας, φορέων, κομμάτων, συνδικαλιστών ανέδειξε το νέο έγκλημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής. Μια μόλις βδομάδα μετά την ημερίδα της ΔΕΗ για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας ήρθε να επιβεβαιωθεί από τη ζωή  η σκληρή πραγματικότητα του ανταγωνισμού και τους κέρδους στους χώρους εργασίας που έφερε η απελευθέρωση /ιδιωτικοποίηση στην οποία συμφώνησαν όλοι μαζί.   

    Το νέο έγκλημα συντελέστηκε σε εργολαβία στο ορυχείο Μαυροπηγής, όπου οδηγός φορτηγού άφησε την τελευταία του πνοή, όταν στην προσπάθεια του να ελέγξει μηχανική βλάβη, το όχημα κύλισε για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

    Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες (θανατηφόρα και μη) που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Όπως τονίζαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, οι εργαζόμενοι (είτε είναι μισθωτοί, είτε ιδιοκτήτες φορτηγών) εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας. Είναι γνωστός ο καθημερινός αγώνας για έστω ένα δρομολόγιο επιπλέον, με 10ωρα και 12ωρα. Οι κίνδυνοι για τους ίδιους και για τους γύρω τους είναι μεγάλοι. Οι περισσότεροι από τους οδηγούς φορτηγών είναι για μήνες απλήρωτοι, ενώ αυτοί που είναι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν μεγάλα χρέη στις τράπεζες.

    Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να μείνουν έξω από τις πύλες των ορυχείων. Είναι φυσιολογικό να τους βασανίζουν και να τους δημιουργούν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, να τους αποσπούν την προσοχή που είναι απαραίτητη να επιδεικνύει ο κάθε εργαζόμενος για την ασφάλεια τη δική του και των γύρω του.

    Σε κάθε περίπτωση όμως το καθεστώς που δημιουργεί αυτή τη ζούγκλα με τους εργολάβους, αλλά και γενικότερα με την εντατικοποίηση της εργασίας που υπάρχει είναι η απελευθέρωση αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας κι ο ανταγωνισμός όπως επιβάλλεται από την ΕΕ και την τρόικα. Τα κέρδη των αφεντικών είναι βαμμένα με αίμα κι αυτή η κατάσταση θα χειροτερεύσει με τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περαιτέρω απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας που επιτάσσει το τρίτο μνημόνιο.

    Απαιτούμε:

    • Κατάργηση των εργολαβιών και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
    • Στελέχωση και ουσιαστική λειτουργία με ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας.
    • ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού κι όχι των κερδών των αφεντικών.
    Το ΣΕΕΕΝ συμπεριλαμβάνει στο πλαίσιο δράσης του το ζήτημα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

    ΟΧΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΕΚΡΟ!

    Πηγή: kozani.tv
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για το θανατηφόρο στο Ορυχείο Μαυροπηγής Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top