Καθημερινές είναι οι περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας
στους χώρους δουλειάς, καθώς οι εργοδότες αξιοποιούν το κλίμα εκφοβισμού που
διαμορφώνεται με ευθύνη κυβέρνησης και δανειστών, μετά το κλείσιμο των τραπεζών
και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, το ΠΑΜΕ διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή 3 Ιούλη στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.
Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα τρομοκρατίας:
Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, εργολάβοι στη ΔΕΗ ανακοινώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τους εργαζομένους τους, ενώ ανακοινώνουν ακόμη και απολύσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου το οποίο καταγγέλλει τις προσπάθειες που γίνονται από μεγαλοξενοδόχους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.
Στις εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών οι εργοδότες κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και τις πιέσεις για να καταστρατηγηθούν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Εκβιασμούς και τρομοκρατία σε κλάδους εργαζομένων καταγγέλλουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ζακύνθου, Λάρισας.
Πολλά τα παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Σε υποχρεωτικές άδειες αναγκάζουν τους εργαζόμενους και
εργοδότες από τον κλάδο τουΤύπου και Χάρτου.
Εκβιασμούς και τρομοκρατία σε «ΝΙΣΣΑΝ Θεοχαράκης» και «Icap» καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.
Πηγή: 902.gr

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου