• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

    Σχόλια στο Ημίφως – 03/07/2015

    ΝΑΤΟ: Όχι σκόντο στα όπλα…

    Μπορεί ο κόσμος να μην έχει να φάει στην Ελλάδα, αλλά το ΝΑΤΟ το χαβά του! «H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Στόλτενμπεργκ. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση «να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα», παίζοντας άξια το ρόλο του ντίλερ των αμερικανικών βιομηχανιών του πολέμου. Δεν παρέλειψε δε να «εκθέσει» την «αριστερή κυβέρνηση» τονίζοντας ότι τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης «πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».

    Εξόρισαν το «Όχι» τα κανάλια

    Το πιο απροκάλυπτα συστημικό της πρόσωπο έδειξε η ιδιωτική τηλεόραση με αφορμή την κάλυψη των δύο συγκεντρώσεων της Δευτέρας και Τρίτης, υπέρ του «Όχι» και του «Ναι» αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μεγάλη συγκέντρωση κατά των παλιών και νέων μνημονίων, τα πέντε καθεστωτικά κανάλια (Μέγκα, Αντένα, Άλφα, Σταρ, Σκάι) διέθεσαν μόλις …4 λεπτά. Ο Σκάι δεν έδειξε ούτε ένα …δευτερόλεπτο! Αντίθετα, απλόχερα ήταν τα τηλεοπτικά φερέφωνα των δανειστών τοκογλύφων στο «Μένουμε Ευρώπη», διαθέτοντας 43 λεπτά! Μόνο η κρατική ΕΡΤ 1 τήρησε τα προσχήματα διαθέτοντας 4:50 λεπτά για το «Όχι» και 4:39 λεπτά για το «Ναι». Να σημειωθεί ότι στη χρονομέτρηση δεν συμπεριλήφθηκαν τα συνεχή πλάνα που έδειχναν αποκλειστικά τη συγκέντρωση της …Τρίτης.

    Τοπικοί «άρχοντες» της υποταγής

    Στο σκληρό πυρήνα του μνημονιακού στρατοπέδου έχουν ταχθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αλλά και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, που υποστήριξαν αναφανδόν το «Ναι» στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Αναμασώντας διάφορα περί «εθνικού διχασμού», οι εκπρόσωποι και διαχειριστές του τοπικού κράτους, τάσσονται στο πλευρό εκείνων που έχουν ρημάξει την τοπική αυτοδιοίκηση διαλύοντας κοινωνικές δομές, βάζοντας λουκέτο σε σχολεία, επιβάλλοντας «τοπικά» χαράτσια, ξεπουλώντας δημόσιες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση κ.α., γενικεύοντας την ελαστική εργασία μέσω των πεντάμηνων της εξαθλίωσης και της ανακυκλούμενης ανεργίας. Απέναντί τους θα βρουν όμως το λαό και τους δημότες τους που θα μαυρίσουν μαζικά την πολιτική τους «γραμμή»!

    Τηλε-προβοκάτσια κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Έχουν σκυλιάσει τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης για τη μαζική εμφάνιση και πρωτοπόρα στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλα τα «μέτωπα» του αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής των μνημονίων και την επικράτηση του λαϊκού, εργατικού Όχι στο δημοψήφισμα. Αρχικά ταύτισαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με προκλητικές επιθέσεις και …φτυσίματα αγνώστων σε βάρος του Βαρουφάκη. Τελευταία προβοκάτσια τους ήταν αυτή του Αντένα που έδειχνε πλάνα αρχείου με φωτιές και επεισόδια και βινιέτα με τίτλο «Φασιστική επιδρομή οπαδών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΔΣΑ». Επιδίωξή τους ήταν να προβοκάρουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και να βγάλουν «λάδι» τους …επιτετραμμένους της τρόικας στο μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο της χώρας, που «ψήφισε» Ναι στα μνημόνια.

    «Ναι» στο …κράξιμο του Άνθιμου

    Ούτε ανάμεσα στο …ποίμνιό του δεν μπορεί να βρει ησυχία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, αποφάσισε να αναφερθεί στο δημοψήφισμα και μάλιστα με περισσό θράσος να καλέσει τους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Μόνο που κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά «Όχι» προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό. Ακόμα και κατά την αναχώρησή του από την εκκλησία του τα έψαλλαν κάποιοι. Τελικά ο βήχας και ο …έρωτας προς τις καθεστωτικές αξίες δεν κρύβονται από το εξέχον παπαδαριό…

    Το «Όχι» του Δ. Γιανακόπουλου

    Μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση βράβευσης εταιρειών, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βιανέξ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τάχθηκε υπέρ του «Όχι». Βέβαια, πρόκειται για ένα υποκριτικό «Όχι», όταν ο ίδιος και ο όμιλός του πρωτοστατεί στην εφαρμογή μνημονιακών αντεργατικών μέτρων στους χώρους εργασίας. Από την άλλη, περιέπλεξε τα ταπεινά ελατήριά του για τη στάση του, σημειώνοντας ότι (σ.σ. οι φιλομνημονιακοί) «ζητούν και νέες μειώσεις φαρμάκων σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα, σε τιμές χαμηλότερες από τη Βουλγαρία». Τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης που πιέζονται από τα μνημόνια και τις ξένες πολυεθνικές, στηρίζουν με κάθε μέσο τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους. Το δικό μας «Όχι» είναι ταξικό και σε αντιπαράθεση μαζί τους!

    Πηγή: ΠΡΙΝ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σχόλια στο Ημίφως – 03/07/2015 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top