• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

    Άμεση κινητοποίηση ενάντια στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP)

    Δελτίο τύπου

    Αθήνα, 10.6.2015

    Άμεση κινητοποίηση ενάντια στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP)

    Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIPπου συζητιέται στις 10 Ιούνη στην Ευρωβουλή αποτελεί μια μεγάλης και ιστορικής σημασίας απειλή για τους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ανεξαρτησία, την ελευθερία των λαών της Ευρώπης. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ καιάλλες κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να αναιρούν κάθε νομικό περιορισμό για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών. Προκειμένου να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο υπό αίρεση μπαίνουν η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, η προστασία από ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και της δημοσίας περιουσίας, οι φραγμοί στα μεταλλαγμένα, αλλά και το αποκλειστικό δικαίωμα στην παραγωγή ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων (ΠΟΠ/ΠΓΕ) όπως π.χ. η ελληνική φέτα.

    Επιχειρούν να επιβάλλουν το κέρδος των επιχειρήσεων σαν υπέρτατο νόμο για όλα τα κράτη με τη θέσπιση του ενός «Μηχανισμού επίλυσης διαφορών κράτους και επενδυτή» (ISDS), ένα όργανο έξω από κάθε λαϊκό και πολιτικό έλεγχο, επανδρωμένο από ανθρώπους του κεφαλαίου και των τραπεζών.
    Όλα ετοιμάζονται με διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με άκρα μυστικότητα με στόχο να φέρουν προ τετελεσμένων τους λαούς.

    Τεράστια ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεταίρων (ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κλπ) για τη συμμετοχή της Ελλάδας και της ΕΕ στη συζήτηση για αυτή την απαράδεκτη συμφωνία που θέλει να επιβάλλει μια πλανητική χούντα των αγορών. Ανάλογη ευθύνη έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει να καλύπτει με σιωπή τη συμμετοχή της χώρας στις διαπραγματεύσεις.

    Απαιτείται άμεση δράση του λαϊκού μαζικού κινήματος, στα πλαίσια της διεθνούς κινητοποίησης, για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και των πραγματικών στοχεύσεων της ΤΤΙΡ, να απαιτηθεί εδώ και τώρα η αποχώρηση της Ελλάδας, να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ΤΤΙΡ. Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να υπογραφεί!

    Σύγκρουση τώρα με τους σχεδιασμούς ΕΕ, ΗΠΑ, ιμπεριαλιστών για να μη γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα για να κερδίζουν οι μεγαλομέτοχοι. Δε θα αφήσουμε να καταστραφεί το περιβάλλον, να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος, να υπονομευτεί το μέλλον. Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ που θεωρεί τους λαούς αναλώσιμο υλικό για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Άμεση κινητοποίηση ενάντια στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top