• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

    Δημόσια και δωρεάν Υγεία απαίτησαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι (VIDEO - ΦΩΤΟ) 24ωρη πανυγειονομική απεργία σήμερα


    Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και δομές Υγείας.

    «Λαϊκή Συμμαχία και αντεπίθεση για ανάκτηση των απωλειών - Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους», ανέγραφε το πανό του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου ήταν παραταγμένες δυνάμεις της αστυνομίας. 

    Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση πήραν ακόμα μέρος σπουδαστές από Σχολές Υγείας, η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ.

    Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε με σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί η διεκδίκηση και ο αγώνας, αλλά και παράλληλα να αναδειχθούν οι αιτίες της σημερινής κατάστασης. Οι αιτίες αυτές έχουν να κάνουν με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που μετατρέπουν την Υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. (Δείτε εδώ βίντεο)

    Τα οξυμένα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στην Υγεία περιέγραψε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

    Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς λίγο πριν τη συγκέντρωση των υγειονομικών, είχε φτάσει στο υπουργείο η συγκέντρωση των συνταξιούχων. «Είναι πολύ καλή συγκυρία που βρίσκονται κάτω από το υπουργείο Υγείας και οι συνταξιούχοι», τόνισε και υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων δεν αφορούν τα δικά τους μόνο αιτήματα, αλλά συνολικά τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. (Δείτε εδώ βίντεο)

    Εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, ηΔήμητρα Καστόρη σημείωσε πως η θέση των φοιτητών είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Σημείωσε ακόμα πως οι φοιτητές και σπουδαστές ασκούνται σε συνθήκες επικίνδυνες, προκειμένου να «μπαλώνουν» τα κενά ως τζάμπα εργατικό δυναμικό.

    Στην ομιλία της, η Όλγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

    «Απεργούμε και διαδηλώνουμε σήμερα, γιατί η κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία - Πρόνοια έχει κλείσει, γιατί η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα και σακατεύει εργαζόμενους, γιατί λείπουν εκατοντάδες ειδικότητες χιλιάδες εργαζόμενοι.

    Απεργούμε σήμερα, γιατί οι μισθοί μας είναι εξευτελιστικά χαμηλοί και παρόλα αυτά μας χρωστούν δεδουλευμένα. Γιατί οι ασθενείς μας πληρώνουν μια ζωή φόρους και την ώρα της ανάγκης το κράτος τους λέει να ξαναπληρώσουν για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπεία, φάρμακα.

    Απεργούμε, γιατί η κυβέρνηση μέσα στους τέσσερις μήνες που κυβερνά, έβαλε χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων.

    Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα! Στον κοινό αγώνα υγειονομικών, εργαζομένων άλλων κλάδων, συνταξιούχων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων.

    Συνεχίζουμε με Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συνεχίζουμε με δυναμικά συλλαλητήρια που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 Ιούνη, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα».  (Διαβάστε όλη την ομιλία στο συνημμένο).

    Χαιρετιστήριο μήνυμα στo ΠΑΜΕ έστειλε η Ενωση Εργαζομένων στην Υγεία των ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ, που έχει 400.000 μέλη. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 

    Πηγή: 902.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δημόσια και δωρεάν Υγεία απαίτησαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι (VIDEO - ΦΩΤΟ) 24ωρη πανυγειονομική απεργία σήμερα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top