• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 19 Μαΐου 2015

    Διαγραφή του Χρέους Τώρα: Εκδήλωση-Συζήτηση με τον Λεωνίδα Βατικιώτη και τον Σπύρο Μαρκέτο (Video)


    Σπύρος Μαρκέτος από την Κοζάνη σε εκδήλωση για τη διαγραφή του χρέους: «Δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα μας αν συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς…»

    Εκδήλωση-συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους, με ομιλητές τους Λεωνίδα Βατικιώτη και Σπύρο Μαρκέτο, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Μαΐου Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Ο Λεωνίδας Βατικιώτης σπούδασε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ και μέλος της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος κ. Μαρκέτος, μιλώντας στο Kozan.gr, τόνισε: «Δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα μας αν συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς…».

    Στις ομιλίες τους οι εισηγητές σημείωσαν: «Το χρέος είναι θηλιά που πνίγει τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Στερεί το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του. Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (στο πλαίσιο του οποίου για το τρέχον έτος προβλέπεται η καταβολή 5,88 δισ. ευρώ για τόκους και η λήξη χρέους ύψους 16 δισ. ευρώ) σημαίνει ότι: η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, που φθάνει ακόμη και το 82%, θα συνεχίσει να μην παίρνει επίδομα ανεργίας, οι απαραίτητες προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πολιτισμού θα αποτελούν μακρινό όνειρο, η αναγκαία υλοποίηση ενός γενναίου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον». 

    Θανάσης Τέγος

    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Διαγραφή του Χρέους Τώρα: Εκδήλωση-Συζήτηση με τον Λεωνίδα Βατικιώτη και τον Σπύρο Μαρκέτο (Video) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top