• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

    Κοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ: Παύση λειτουργίας Ψυχιατρικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω έλλειψης προσωπικού

    Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, έπειτα και από τη λήξη της θητείας της μοναδικής επικουρικής γιατρού.

    Οι 2 εναπομείναντες ειδικοί γιατροί της Ψυχιατρικής κλινικής  εδώ και αρκετούς μήνες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς (ακόμα και βαριά περιστατικά) καταφέρνοντας να εφημερεύει η κλινική για 14 ημέρες μόνο το μήνα.

    Να σημειωθεί πως η Ψυχιατρική κλινική στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης είναι η μοναδική στη Δυτική Μακεδονία και διαθέτει 20 κλίνες. Περιλαμβάνει 4 δομές (Ψυχαργώς, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική εξυπηρετώντας τα αντίστοιχα περιστατικά ολόκληρης της περιοχής.

    Οι εκκλήσεις του Διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής για επαρκή στελέχωση της είναι διαχρονικές και η όποια λύση προτάθηκε εκ των υστέρων από την 3η ΥΠΕ δεν επιλύει ριζικά το χρόνιο πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δανεισμός γιατρών από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ώστε να βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών της Ψυχιατρικής κλινικής δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

    Το ΚΚΕ έχει αναδείξει και στην Βουλή με σχετικές Ερωτήσεις (αρ. Πρωτ. 1658/08.04.2015, 2572/14.5.2015) τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του συνολικά το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

    Όταν πλέον η Ψυχιατρική κλινική σταμάτησε να δέχεται νέα περιστατικά, αφού αυτό θα ήταν επικίνδυνο και για τους ίδιους τους ασθενείς, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η σύλληψης του Διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής και του συναδέλφου του, ύστερα από εισαγγελική εντολή.(!)

    Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

    • Να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής και συνολικότερα του Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
    • Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
    Οι βουλευτές

    Σάκης Βαρδαλής - Ελένη Γερασιμίδου

    Πηγή: kozani.tv
    ***
    Διαβάστε εδώ: 








    Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Μακεδονίας: Η περιφερειακή αρχή ακολουθεί επικίνδυνους δρόμους για την δημόσια υγεία

    Τραγική η οικονομική κατάσταση στα νοσοκομεία στην περιοχή μας

    Κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς για την κατάσταση των νοσοκομείων Κοζάνης - Πτολεμαΐδας και Κέντρων Υγείας

    Έγινε η σύσκεψη, 31/3/2015, για την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή και ειδικότερα για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

    Κινδυνεύει να μείνει, για 15 μέρες εντός του Απριλίου, χωρίς εφημερία η ορθοπαιδική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης – Ορατός ο κίνδυνος “λουκέτου”

    Με απόφασή του ο διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειου - Μποδοσάκειου Γ. Παύλου στέλνει γενικούς γιατρούς και αγροτικούς για εφημερίες 

    Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας 

    Με ιδιώτες γιατρούς και τη συνδρομή νοσοκομειακών γιατρών η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

    Επικίνδυνη η συνέχιση λειτουργίας της Παθολογικής χωρίς γιατρούς

    Εφημερίες με ιδιώτες γιατρούς στη μαιευτική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

    Τομεακή επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο»

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ: Παύση λειτουργίας Ψυχιατρικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω έλλειψης προσωπικού Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top