• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 31 Μαΐου 2015

    ΣΕΕΕΝ: Για την Απλήρωτη εργασία στους εργολάβους και τη ρατσιστική αθλιότητα: Δεν επιτρέπουν σε εργαζόμενους στους εργολάβους να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που μεταφέρουν προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε

    Η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία των εργαζόμενων στις εργολαβίες καλά κρατεί. Σχεδόν στο σύνολο των εργολαβιών στα Ορυχεία και σταθμούς, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 2-3-4 μήνες και παραπάνω. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες και είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, του ανταγωνισμού, που στόχο έχει να διασφαλίζει και να αυξάνει τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε και των εργολάβων στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού.

    Η απόφαση του Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε με αρ.96/2010 που σκοπό είχε να εξομαλύνει την κατάσταση με τις πληρωμές των εργαζόμενων(π.χ καταβολή μέσω τραπέζης κ.α) δεν κατάφερε να περιορίσει το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας. Οι εργολάβοι συνεχίζουν να καθυστερούν τις πληρωμές των εργαζομένων επικαλούμενοι την καθυστέρηση της πληρωμής τους από την ΔΕΗ Α.Ε.

    Συνάδελφοι,

    Είναι ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε και των εργολάβων οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους. Οι εργαζόμενοι δούλεψαν, ξόδεψαν για τη σίτιση τους, πολλές φορές και για τη μεταφορά τους, έβγαλαν τα κέρδη για τη ΔΕΗ Α.Ε και τους εργολάβους και πρέπει να πάνε ψωμί στο σπίτι στην ώρα του.

    Πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε να λυθεί το πρόβλημα με την απλήρωτη εργασία. Καμία καθυστέρηση, σε αυτά τα ούτως σε άλλως μεροκάματα της πείνας και της εξαθλίωσης. Δεν φτάνει καμία απόφαση διευθύνοντος συμβούλου, κανένας νόμος για να βελτιώσει την κατάσταση των εργαζομένων. Για να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι αποφάσεις θέλει την οργανωμένη και αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων. Υπάρχουν νόμοι που δεν τηρούνται(π.χ προσαυξήσεις στις υπερωρίες και τα σαβ/κα, τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.)και αποφάσεις όπως αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ (π.χ να χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας κ.α) που μενουν στα χαρτια.

    Ταυτόχρονα ενώ αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες εμφανίστηκαν πάλι φαινόμενα να μην επιτρέπουν εργαζόμενους στις εργολαβίες να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που μεταφέρουν προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε για να πάνε στην εργασία τους. Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτό το αίσχος να καλούνε τους εργαζόμενους να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τη μεταφορά τους.

    Απαιτούμε άμεσα

    • Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.
    • Την απαρέγκλιτη τήρηση όλων όρων της απόφασης του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Προσθήκη όρου που δεν θα επιτρέπει τον εργολάβο να καθυστερεί τα δεδουλευμένα. Να μην δίνεται πιστοποίηση αν ο εργολάβος δεν έχει πληρώσει τους εργαζόμενους μέχρι και τον τελευταίο μήνα. Όταν δεν πληρώνει ο εργολάβος να πληρώνει η ΔΕΗ Α.Ε
    • Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της μεταφοράς των εργαζόμενων με ευθύνη της ΔΕΗ και των εργολάβων.
    • Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Κατώτατος μισθός 751 ευρώ, με επιδόματα γάμου, τέκνων, αναγνώριση όλων των τριετιών και κατάργηση του ηλικιακού διαχωρισμού σε κάτω και πάνω των 25.
    Πτολεμαΐδα 29/5/2015
    Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια

    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΕΕΕΝ: Για την Απλήρωτη εργασία στους εργολάβους και τη ρατσιστική αθλιότητα: Δεν επιτρέπουν σε εργαζόμενους στους εργολάβους να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που μεταφέρουν προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top