• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

    Κινητοποίηση για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας

    Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ της Κοζάνης η κινητοποίηση και η  πανυγειονομική απεργία (20/5/2015) για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής και όχι μόνο, δεν είχε το ενδιαφέρον που έχουν ... οι συναντήσεις παλαιών συμμαθητών..., για κάποια απ' αυτά δεν είναι καν είδηση... Είναι θλιβερό, αλλά είναι η πραγματικότητα: Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έλαμψαν με την απουσία τους από την συγκέντρωση στον αύλιο χώρο του "Μαμάτσειου". Καμιά παρουσία και από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των σωματείων του νοσοκομείου (Εργαζομένων και γιατρών)...
    ***
    Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησαν  απεργία διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

    Παράλληλα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.

    Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

    Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου από μέλη του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτο Οικοδόμων, του Σ.Ε.Ε.Ν., του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Γουνεργατώ και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. 

    Σε κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται πως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, ζητούν να μην περάσει στις αιρετές Περιφέρεις η υγεία και ζητούν προσλήψεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρέαν υγεία, καταβολή δεδουλευμένων.

    «H  κατάσταση, που βιώνουμε στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική. Υπάρχει επικίνδυνη έλλειψη προσωπικού σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Συνεχίζεται η απλήρωτη δουλειά των εφημεριών, για την πληρωμή των οποίων υπάρχουν μέχρι τώρα μόνο υποσχέσεις. Δραματικές ελλείψεις σε υλικό με αποτέλεσμα οι ασθενείς που έρχονται να πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς επίσης και γιατί υπάρχει μεγάλη προσέλευση και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς με αποτέλεσμα να πρέπει να πάνε σε ιδιωτικά ιατρεία», ανέφερε η εργαζόμενη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο  Λιάκου Κατερίνα.

    Από την πλευρά της η ειδικευόμενη Παιδίατρος στο Μαμάτσειο Στεφανία Πιτσάκου έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας και πρόσθεσε πως «εμείς οι ειδικευόμενοι συνεχίζουμε να είμαστε σε επίσχεση με αφορμή τις απλήρωτες εφημερίες και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Οι Κλινικές καθημερινά λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Πρόσφατα έκλεισε και η ψυχιατρική κλινική. Επειδή τα ζητήματα αυτά αφορούν όλους μας πρέπει όλοι να πάρουμε θέση».

    Πηγή: kozani.tv www.xronos-kozanis.gr
    ***
    Άγγελος Αγγελόπουλος: "Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε λειτουργικό αδιέξοδο" Επίκειται κλείσιμο κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής

    "Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται σε λειτουργικό αδιέξοδο" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελόπουλος με αφορμή τη σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κοζάνης δεν μπόρεσαν να απεργήσουν γιατί αν το έκαναν τότε το νοσοκομεία θα έκλεινε αφού δεν θα υπήρχε ούτε προσωπικό ασφαλείας. Δείτε το βίντεο

    Πηγή: kozani.tv
    ***
    Λαλίστατοι στα μικρόφωνα και σε ανώδυνες -για την εξουσία- συσκέψεις για την άθλια κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής και των νοσοκομείων, οι αρμόδιοι φορείς και οι παράγοντες στην υγεία, όπως καλή ώρα την περιγράφει ο εκπρόσωπος της Ένωσης των γιατρών της περιοχής. Απούσα η κοινωνία από τους αγώνες και όχι μόνο για την τραγική κατάσταση στην υγεία, απόντες οι εργαζόμενοι στην υγεία, απόντες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι -γιατρών και εργαζομένων- από τη σημερινή πανυγειονομική απεργία…
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κινητοποίηση για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top