• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

    Κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

    Σήμερα σε Ηράκλειο και Νάουσα, αύριο σε Βόλο και Δράμα, με πρωτοβουλία σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών

    Από τη μεγάλη διαδήλωση για την Υγεία, που έγινε στις
    21 Μάρτη στο Περιστέρι
    Μια σειρά από κινητοποιήσεις, με αιχμή τα προβλήματα, τα κενά και τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και συνολικά στις κρατικές δομές της Υγείας, οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα.

    Σήμερα, Τετάρτη
    • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο Ηράκλειο, στις 8 π.μ., στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΑΓΝΗ), για την τραγική κατάσταση σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Την κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, οι Λαϊκές Επιτροπές Νοτίων Συνοικιών, Ανατολικών Συνοικιών και οι ομάδες της ΟΓΕ. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ συμμετέχει στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.).
    • Στη Νάουσα, συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης των συνταξιούχων, που στηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.
    Αύριο, Πέμπτη
    • Στο Βόλο, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου οργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με αιχμή τις διεκδικήσεις για άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων στο νοσοκομείο Βόλου, στο ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Η κινητοποίηση συζητήθηκε σε σύσκεψη σωματείων που έγινε την περασμένη βδομάδα. Αναδείχτηκε η ανάγκη όλα τα ΔΣ των σωματείων, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Λαϊκές Επιτροπές στη γειτονιά, οι φοιτητικοί Σύλλογοι και οι άλλοι μαζικοί φορείς, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, άλλες πρωτοβουλίες, να συμβάλουν στη συσπείρωση για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία.
    • Στη Δράμα, συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Συμμετέχουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Μάρμαρα «Λαζαρίδη», ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, το Σωματείο Ραπτών/Ραπτριών Ν. Δράμας, ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ).
    Αλλες πρωτοβουλίες

    Στη Λευκάδα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου του νησιού. Σε κλείσιμο των εκδοτηρίων των εισιτηρίων και αναστολή των πληρωμών των εξωτερικών ιατρείων από χτες, Τρίτη, μέχρι την Παρασκευή 3 Απρίλη, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας. Διεκδικεί την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και την επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα, Τετάρτη, ο Σύλλογος έχει προκηρύξει στάση εργασίας (8 π.μ. έως 11 π.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

    Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έκανε την περασμένη Δευτέρα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με κλείσιμο των ταμείων του και ενημέρωση των εργαζομένων και του κόσμου. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του μήνα δράσης για την Υγεία που υλοποιεί το Εργατικό Κέντρο. Το πρόγραμμα δράσης συνεχίστηκε χτες με σύσκεψη σωματείων και φορέων, ενώ την Τρίτη 7 Απρίλη, στις 10 π.μ., θα γίνει κινητοποίηση - παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ.

    Επίσης, στάση εργασίας στη διάρκεια της εφημερίας (1-5 το απόγευμα) στις 2 Απρίλη, αποφάσισε το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Αττικό» νοσοκομείο, με αφορμή τα ράντζα και τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Τέλος, πανελλαδική σύσκεψη των ΔΣ των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ αύριο, Πέμπτη, στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», στις 9.30 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top