• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

    Επικίνδυνη η συνέχιση λειτουργίας της Παθολογικής χωρίς γιατρούς

    -Κλείσιμο της κλινικής προτείνουν οι επικεφαλής των ιατρικών οργάνων του νοσοκομείου που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    Το άμεσο κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας για την ασφάλεια των νοσηλευομένων, καθώς λειτουργεί χωρίς ειδικούς γιατρούς, παθολόγους, ζητούν οι πρόεδροι της ιατρικής υπηρεσίας, του επιστημονικού συμβουλίου και του παθολογικού τομέα του Μποδοσάκειο.

    Τα παραπάνω τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισημαίνοντας ότι χθες δεν υπήρχε στην Παθολογική κλινική ούτε ένας ειδικός γιατρό, παρά το γεγονός ότι νοσηλεύονται σ’ αυτή 33 ασθενείς, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν στην υποβολή των παραιτήσεών τους, θέλοντας να ασκήσουν ταυτόχρονα τη δέουσα πίεση για λύση του προβλήματος.

    «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην κλινική ούτε ένας ειδικός γιατρός», τόνισε ο πρόεδρος του παθολογικού τομέα και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Κατσίνας. Υπογράμμισε δε ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λειτουργίας της Παθολογικής, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να κλείσει η παθολογική για κάποιες μέρες» είπε και πρόσθεσε: «γι αυτό παραιτούμαστε από όλα τα όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ζητούμε από τους διοικητές να βρουν λύση στο πρόβλημα»

    Το πρόβλημα υποστελέχωσης της κλινικής ξεκίνησε με την αποχώρηση του διευθυντή της κλινικής για λόγους συνταξιοδότησης τον περασμένο Σεπτέμβριο και με την απουσία, λόγω αναρρωτικής άδειας μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας, του επιμελητή Α΄ της κλινικής. Από το Σεπτέμβριο, είπε ο κ. Κατσίνας, η Παθολογική λειτουργεί  με δύο μόλις ειδικούς γιατρούς, μία επιμελήτρια Β΄ και έναν επικουρικό (συμβασιούχο γιατρό), ο οποίος ωστόσο λείπει αυτή τη στιγμή με κανονική άδεια, ενώ σε αναρρωτική άδεια βρίσκεται και επιμελήτρια Β΄, με συνέπεια «αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει κανείς ειδικός γιατρός στην Παθολογική.»

    Επισήμανε ότι παρά τα επανειλημμένα υπομνήματα που υπέβαλλαν από το Σεπτέμβριο τα ιατρικά όργανα του νοσοκομείου στη διοίκηση και στην 3η Υγειονομική περιφέρεια με αίτημα να λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου και δη της Παθολογικής κλινικής, δεν δόθηκε λύση και όλο αυτό το διάστημα η Παθολογική κρατήθηκε ανοιχτή με την επιστράτευση γιατρών με εντέλλεσθε από άλλα νοσοκομεία. Μέχρι και από τις Σέρρες έφεραν δύο γιατρούς την περίοδο των Χριστουγέννων, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε μάλιστα πως η μη εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς είναι μια κλινική που περιθάλπει τους περισσότερους ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο, είναι ο πυλώνας ενός νοσοκομείου, και δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς διευθυντή ή επιμελητή Α΄, γι’ αυτό και τα ιατρικά όργανα του νοσοκομείου προτείνουν «να κλείσει η κλινική για την ασφάλεια των ίδιων των νοσηλευομένων.»

    Στις ενέργειες της διοίκησης για να μην κλείσει όλο αυτό το διάστημα η Παθολογική,   που τον περασμένο Μάιο διέθετε 5 ειδικούς γιατρούς αλλά στο μεταξύ η δυναμική της περιορίστηκε στους δύο, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειου- Μποδοσάκειου, Νίκος Αντωνάκης, τονίζοντας ότι έχουν γίνει από τη διοίκηση οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και μόνιμου και επικουρικών. Υπήρχε, είπε, πριν τα Χριστούγεννα δέσμευση ότι θα προκηρυχθεί θέση μόνιμου γιατρού για την θέση του διευθυντή Παθολογικής που πάγωσε λόγω εκλογών και υπάρχει μια θέση για επικουρικό γιατρό για το Μποδοσάκειο. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα λέγοντας: «Ευελπιστούμε μέσα στον Φεβρουάριο να έρθει γιατρός και να αποκατασταθεί το πρόβλημα, που όντως υπάρχει και είναι πολύ σοβαρό.»

    Ευχαρίστησε τέλος «όλους όσους έχουν βάλει “πλάτη” όλο αυτό τον καιρό για να λειτουργήσει η Παθολογική του Μποδοσάκειου», γιατρούς και διευθυντές του Μποδοσάκειου, γιατρούς και διοικητές των όμορων νοσοκομείων για την αποστολή γιατρών των νοσοκομείων τους.

    Πηγή: e-ptolemeos.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επικίνδυνη η συνέχιση λειτουργίας της Παθολογικής χωρίς γιατρούς Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top