• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

    Νέο εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

    Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 9 το πρωί στα «Σκληρά» του Ορυχείου Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται ανάμεσα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

    Το ατύχημα συνέβη, όταν εργαζόμενος που είναι οδηγός μεγάλου φορτηγού τύπου «Τάπερ» με 8μηνη σύμβαση στην ΔΕΗ, στην προσπάθειά του να αδειάσει το φορτίο στην απόθεση, αποκολλήθηκε χωμάτινο τμήμα πίσω από το όχημα που παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα ο οδηγός πηδώντας για να σωθεί, να τραυματιστεί σοβαρά. Το εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα συχνά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα λόγω της έλλειψης προσωπικού των ελλειπών μέτρων ασφαλείας και της υπερπροσπάθειας των λιγοστών εργαζόμενων των ορυχείων. Ο εργαζόμενος διεκομίσθη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές και τους συναδέλφους του ότι ο εργαζόμενος εισήχθη στο χειρουργείο, καθώς φέρει εξάρθρωση ισχύος, κάταγμα αριστερού χεριού, κάταγμα στο πόδι, ενώ εκφράζουν φόβους ότι ίσως έχει υποστεί και ρήξη σπλήνας λόγω της βίαιας πτώσης του. 

    Να υπενθυμίσουμε ότι στον ίδιο εργασιακό χώρο πρόσφατα είχε σημειωθεί θανατηφόροεργατικό ατύχημα. Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ) έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγιεινής των εργαζομένων.

    Οι φωτογραφίες από το kozan.gr

    Πηγή: 902.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέο εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top