• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

    Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη ΔΕΗ

    Η σάρα και η μάρα του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου,
    έχει βαλθεί, ήδη και προκαταβολικά, με αφορμή τις
    διαμαρτυρίες κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της χώρας να
    βαφτίσει την αντίσταση στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων σαν
    «διασάλευση της τάξης»! Τις κινητοποιήσεις σαν «υπονόμευση
    του τόπου»! Τις απεργίες σαν «εκβιασμό των μειοψηφιών»!
    Στο θέμα της “μικρής” ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για την παράδοση – παραλαβή των περγαμηνών της εξάμηνης κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ: Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real Fm 97.8 στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

    «Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, αυτό όμως είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έγιναν παντού στον κόσμο και απέδωσαν. Στην Ελλάδα ελάχιστα έχουν γίνει αλλά, αν θα πρέπει να σας δώσω ένα παράδειγμα, από τότε που αποκρατικοποιήθηκε ο ΟΤΕ οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη και φθηνότερη πρόσβαση στο τηλέφωνο. Παλιά, περίμενες χρόνια».

    «Το ζήτημα της ΔΕΗ θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων για συζήτηση. Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές, δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο.

    Οι αποκρατικοποιήσεις είναι μία μέθοδος προόδου. Το μοντέλο των συνδικαλιστών που διοικούσαν επιχειρήσεις έχει τελειώσει», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
    *** 
     [...]
    «Η υπόθεση της ΔΕΗ ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ξεδιπλώνεται όλη η ξετσιπωσιά της καθεστωτικής προπαγάνδας. Η σάρα, η μάρα και οι «Πορτοσάλτε» της εν λόγω συνομοταξίας, όσους διαμαρτύρονται για το έγκλημα του ξεπουλήματος τους συκοφαντούν σαν «υπερασπιστές της αμαρτωλής ΔΕΗ»! Αλλά: 

    Οι πάντες γνωρίζουν πως αφενός όποιος είναι πραγματικά κατά του ξεπουλήματος ποτέ δεν υπερασπίστηκε τη ΔΕΗ που υπήρχε και υπάρχει. Υπερασπίζεται τη ΔΕΗ που θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρχει. Δηλαδή μια επιχείρηση, στο πλαίσιο μιας οικονομίας και μιας πολιτικής που θα αντιλαμβάνεται το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό, την ενέργεια ως μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης, τις υποδομές ως κοινωνική περιουσία και την ανθούσα ΔΕΗ ως όργανο δίκαιης κατανομής αυτού του κοινωνικού πλούτου.  

    Αφετέρου, οι πάντες ξέρουν πως οι μόνιμοι ιδεολογικοί και επικοινωνιακοί βαστάζοι της πολιτικής που βάζει τη ΔΕΗ χαρατσώνει επί Μνημονίων και να  αυξάνει την τιμή του ρεύματος ανεξαρτήτως Μνημονίων, οι μόνιμοι σφουγγοκωλάριοι των κομμάτων που σήμερα ξεπουλάνε τη ΔΕΗ και που χτες την αξιοποιούσαν σαν κομματικό και συνδικαλιστικό φέουδο, είναι ακριβώς αυτή η σάρα και η μάρα των  «Πορτοσάλτε». 
    [...]
    Η σάρα και η μάρα του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, έχει βαλθεί, ήδη και προκαταβολικά, με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της χώρας να βαφτίσει την αντίσταση στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων σαν «διασάλευση της τάξης»! Τις κινητοποιήσεις σαν «υπονόμευση του τόπου»! Τις απεργίες σαν «εκβιασμό των μειοψηφιών»! Απέναντι στον δικό τους πολιτικό εκβιασμό και την δική τους ιδεολογική τρομοκρατία, η απάντηση βρίσκεται πάλι στην επισήμανση του Μαρξ:  Φροντίστε – έλεγε – να μην είστε λίγοι όταν θα υπερασπίζεστε το δίκιο γιατί τότε θα σας χτυπήσουν στο όνομα της «πάταξης της ανταρσίας». Φροντίστε να είστε εκατομμύρια. Τότε δεν θα μπορούν να μιλούν για «παρανομία». Γιατί τότε θα πρόκειται για ξεσηκωμό!»
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top