• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

    Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

    Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης στη
    χώρα μας, μία πόλη ανέδειξε για δήμαρχο έναν οικολόγο.
    Η βουλή έκλεισε, τα «μπάνια του λαού» έχουν ξεκινήσει και η «ανατροπή» στο δήμο της Κοζάνης κάνει τα πρώτα της βήματα. Μεταξύ άλλων -συναντήσεις, επισκέψεις και άλλες δραστηριότητες- και με … «Ένα ευχαριστώ διαφορετικό από τα άλλα» (27/5/2014) της Φανής Φτάκα-Τσικριτζή - και με μία συνέντευξη του νέου δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής (8/6/2014).

    Στο «Ένα ευχαριστώ διαφορετικό από τα άλλα» πληροφορούμαστε (διαβάστε το ολόκληρο στο kozani.tv):

    «Τέλος, φύλαξα  κάποια πολύ μεγάλα ευχαριστώ για μερικούς δικούς μου ανθρώπους, που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

    Πρώτα στον άντρα μου, τον Λάζο Τσικριτζή, τον άνθρωπο που δούλεψε άοκνα επί 40 χρόνια από όλα τα μετερίζια, και σαν μπροστάρης άνοιξε καινούριους δρόμους  άγνωστους σε πολλούς, πάλεψε και διέδωσε τις οικολογικές ιδέες στον τόπο μας, εμπιστεύτηκε και προώθησε νέους ανθρώπους  σαν τον Λευτέρη Ιωαννίδη πρώτα στην Οικολογική Κίνηση Κοζάνης  και ύστερα  στη Δημοτική Κίνηση. Σαν ιδρυτικό μέλος και πρωτεργάτης της Δημοτικής Κίνησης δούλεψε σκληρά γι’ αυτήν από την πρώτη στιγμή, εδώ και 4 χρόνια. Προσπάθησε από την αρχή, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας  να την εξοπλίσει  με θέσεις και προγράμματα. Δούλεψε σαν αφανής εργάτης–είλωτας  και οργάνωνε  τα μετόπισθεν, επενέβαινε σε στιγμές σύγκρουσης, διέβλεπε   και πάσχιζε να θωρακίσει τα αδύνατα σημεία… Σήμερα κάθεται παραπίσω και χαίρεται. Και δεν μπορεί πάλι να κοιμηθεί καθώς το μυαλό του τρέχει σε χιλιάδες σημεία όπου μπορεί να ανακύψουν προβλήματα».

    Στη συνέντευξή του, στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, ο νέος δήμαρχος Κοζάνης δηλώνει ευθαρσώς: «Στις εκλογές είχαμε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη στήριξη των Οικολόγων Πράσι­νων, της Δράσης [νεοφιλελεύθεροι] και της Δημιουργίας Ξανά [Τζήμερος]», παρά τις διακηρύξεις πως «εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση» και «ανεξάρτητοι από κομματικά γραφεία και κομμα­τικές θέσεις»... Αντικειμενικά η πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα της Οικολογικής Κίνησης, που συμμετέχει στη δημοτική κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», ηγεμονεύει ντε φάκτο. Γι’ αυτό είναι άξια προσοχής και η θέση του νέου δημάρχου: «Τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη δημοτική κίνη­ση μπορεί να έχουν κομματική ταυτότητα, αλλά συμμετέχουν στη δημοτική κίνηση ως μονάδες».

    Τα συμπεράσματα για τα πρώτα δείγματα γραφής δικά σας, … «ως μονάδες».
    ***
    ΥΓ. Σαρωτική «ανατροπή» και με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τελικά «ψηφίσαμε και έφυγαν»(;!!!)…
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται… Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top