• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 20 Μαΐου 2014

    Κομματικές ΑΕ με τραπεζοδάνεια!

    ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

    Υμνητές του ελεύθερου ανταγωνισμού, οπαδοί της αυτορρυθμιζόμενης αγοράς και μόνιμοι διαχειριστές της εξουσίας τα τελευ­ταία 37 χρόνια κατ' εναλλαγή, ΠΑΣΟ Κ και Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς οι πλέον κρατικά σιτιζόμενοι πολιτικοί φορείς, αλλά μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με κομματικές Ανώνυμες Εταιρείες. Διαχειρίζονται κυρίως νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και δογ­ματισμούς, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις τους με ...δάνεια από ευαγή πιστωτικά ιδρύ­ματα! Προς Θεού, μην πάει ο νους σας στο κακό, δεν το κάνουν οι πεφωτισμένοι ηγέτες και τα κομματικά όργανα των δύο αστικών κομμάτων για τους αρχηγούς τους ή κάποια κομματική ελίτ. Αυτοί, ιδέα δεν έχουν ούτε για μαύρο χρήμα, ούτε για μαύρα ταμεία, Ζύμες, χορηγίες, λαδώματα, πακέτα κάτω από το τραπέζι και όλα αυτά τα βρομόλογα που ακούγονται στην πιάτσα. Όλα «για τη φουκαριάρα τη μάνα τους», κατά το δημοφιλές διαφημιστικό κλισέ.

    Επειδή η σκοτεινή πλευρά των οικονομικών των δύο κομμάτων εξουσίας δεν καταλήγει πουθενά, ας δούμε τους ισολογισμούς για το 2010 του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι εί­ναι κανονικά ισολογισμοί διασπάθισης δημο­σίου χρήματος με προεισπραχθείσες κρατι­κές επιχορηγήσεις έως το 2016. Παρά το γε­γονός της απόλυτης νομής του κρατικού μη­χανισμού και το φαγοπότι με διπλές και τρι­πλές μερίδες χρήματος φο­ρολογουμένων, οι δύο κομ­ματικές ΑΕ έχουν τεράστια ανάγκη για να επιβιώσουν από θαλασσοδάνεια, όπως άλλωστε διαχρονικά έπρατ­ταν. Επί παραδείγματι, η κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ και ο μηχανι­σμός προώθησης της δια­φθοράς που επί δεκαετίες έχει στήσει, έχουν λειτουρ­γικά έξοδα, για το 2010, πε­ρί τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Το ανάλγητο κράτος επιχο­ρήγησε μόλις με 18 εκατ. ευρώ το πράσινο κομματι­κό ταμείο και οι βουλευτές και· ευρωβουλευτές του κι­νήματος με άλλα 1,6 εκατ. ευρώ. Άντε και περίπου 1,5 εκατομμύριο από μέλη, φί­λους, οργανώσεις και λοι­πούς, το όλον 22,77 εκα­τομμύρια ευρώ έσοδα. Λεί­πουν, για να λειτουργήσει το μαγαζί, άλλα 42 εκατομμύρια. Ποια λύση μένει; Μα φυσι­κά οι τράπεζες, για τις οποίες κάτι γνωρίζει ο Γ. Παπανδρέου. Αφού υποθήκευσε την ανε­ξαρτησία της ίδιας του της χώρας, θα δίστα­ζε στην υποθήκευση του κόμματος που στην τελική, δεν είναι καν δικό του, αλλά του πα­τέρα του; Πήρε λοιπόν 42 εκατομμύρια δά­νεια, τα 17 από την «κακιά» κρατική Αγρο­τική την οποία ως ΠΑΣΟΚ λοιδορούν, αλλά με τις πρακτικές θαλασσοδανείων επί δεκα­ετίες έχουν αφαιμάξει κανονικά.

    Το απέναντι μαγαζί, αυτό το ορίτζιναλ νεοφιλελεύθερο, έχει ανάλογα προβλήμα­τα. Μόνο 124 εκατομμύρια χρέη και άνοιγ­μα, για το 2010, πάνω από 20 εκατομμύρια, τα οποία εξασφάλισε επίσης από τις τράπε­ζες. Σίγουρα η... Συγγρού θα πρέπει να εξε­τάσει και αυτή τις αναλογίες στο «μίγμα», γι­ατί κόμματα που έχουν ως λειτουργικά έξο­δα δυόμισι φορές τα έσοδά τους, σίγουρα πά­νε για λουκέτο...

    Μόνο ίο ΠΑΣΟΚ, πήρε κοντά 20 εκ. ευρώ από το κράτος και 42 εκ. ευρώ από τις τράπεζες...
    Έτσι λοιπόν, έχουμε δυο κόμματα ΑΕ, κρατικά επιχορηγούμενα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κομματικές ΑΕ με τραπεζοδάνεια! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top