• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

    ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - «Αιτία πολέμου» οι απολύσεις στους δήμους

    Σε περιφερειακή σύσκεψη στην Κοζάνη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ 

     

    Οι απολύσεις είναι «αιτία πολέμου», δήλωσε από την Κοζάνη, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος βρέθηκε προχτές στην περιφερειακή σύσκεψη συλλόγων δημοτικών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας.

     

    Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας, η οποία διοργανώνει αντίστοιχες συσκέψεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας. Στο Κοβεντάρειο παραβρέθηκαν τα δ.σ. των συλλόγων απ’ όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέδειξαν ως κυρίαρχο θέμα τις διαθεσιμότητες του προσωπικού των δήμων, δηλώνοντας ότι «αρχίζει ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων», ενώ συγχρόνως έγινε αποτίμηση της πορείας του μέχρι τώρα πολυήμερου αγώνα. «Στις συσκέψεις αυτές εξετάζουμε κάνουμε έναν απολογισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξετάζουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα επιμέρους προβλήματα κάθε συλλόγου, ώστε να επιλέξουμε τις μορφές κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουμε στο επόμενο διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πάει σε απολύσεις και αυτό γίνεται ξεκάθαρο στον καθένα», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος πιστεύει αυτούς τους ανθρώπους, νομίζω ότι δε ζει σ’ αυτή τη χώρα». Τέλος πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι σύλλογοι και η ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις απολύσεις με νέες κινητοποιήσεις, στις οποίες πιστεύουμε αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνοι μας».

     

    Ο γραμματέας του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης, Γ. Χριστοφορίδης, σχετικά με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, δήλωσε ότι «εμείς δείξαμε τα αντανακλαστικά μας, δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι και με την ίδια ενότητα θα συνεχίσουμε περαιτέρω». Τόσο ο Θ. Μπαλασόπουλος, όσο και ο Γ. Χριστοφορίδης, χαρακτήρισαν «ιδιαίτερα σημαντική» την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, με την οποία έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, που προσέφυγαν κατά των διαθεσιμοτήτων», προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση μπορεί να είναι απόφαση πιλότος για τις αποφάσεις των πρωτοδικείων της χώρας, όπου κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα. 

     

    Χ.Β.

     

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - «Αιτία πολέμου» οι απολύσεις στους δήμους Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top