• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

    Αντιφασιστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική πορεία ενάντια στην εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στα νέα της γραφεία στους Αμπελόκηπους, το Σάββατο. Εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Στην αντιφασιστική πορεία έλαβαν μέρος μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και πολιτικών φορέων ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

    Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν στη 1 το μεσημέρι από τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας και κατευθύνθηκαν διαμέσου της Φειδιππίδου προς τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, κοντά στο σταθμό Κατεχάκη του μετρό.

    Η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο με κλούβες στο ύψος των οδών Μεσογείων και Αρκαδίας. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Κορινθίας προς την Κηφισίας και κατευθύνονται προς την Πανόρμου. Η Κηφισίας παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα στη συμβολή της με την Αλεξάνδρας που είχε κλείσει από το ύψος της Πανόρμου.

    Στο κάλεσμά τους οι οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες που συμμετέχουν στη διοργάνωση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή και όσοι διάκεινται από φασιστικές ιδέες είναι «ανεπιθύμητοι στους Αμπελόκηπους», ενώ αναφέρονται και σε σειρά περιστατικών φασιστικής βίας που συνδέονται απευθείας με τη Χρυσή Αυγή. 

    Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλαιό Φάληρο στην πλατεία Φλοίσβου, με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή από άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. 

    Θεσσαλονίκη

    Εκδήλωση, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, διοργάνωσε το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, το ακτιβιστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pes - Activists), με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Θέρμης και άλλων φορέων.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν στους συγκεντρωθέντες εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό, ενώ συμμετείχαν και θεατρικά σχήματα από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, Χρόνης Μακρίδης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές για την ενημέρωση των πολιτών αυτές τις ανοιχτές εκδηλώσεις και είπε ότι θα συνεχιστούν και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Πηγή: tvxs
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αντιφασιστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top