• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

    ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» - Άρχισε από χτες η κατάληψη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

    Αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα η έναρξη των κινητοποιήσεων 

     

    Αιφνιδιαστικά άρχισε από χτες η κατάληψη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία σύμφωνα με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων, επρόκειτο να αρχίσει σήμερα Παρασκευή. 

     

    Χτες το πρωί φοιτητικά σχήματα και ομάδες πραγματοποίησαν εκτάκτως γενική συνέλευση και αποφάσισαν κατάληψη, η οποία άρχισε αμέσως. Συνέπεια της κατάληψης ήταν να χαθούν αρκετά μαθήματα της εξεταστικής περιόδου, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να δοθούν χτες. 


    Μετά την εξέλιξη αυτή, χτες τα απόγευμα οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ συγκάλεσαν γενική συνέλευση, η οποία επρόκειτο να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». 

    Υπενθυμίζεται ότι τα δ.σ. των δύο φοιτητικών συλλόγων μετά από κοινή συνεδρίαση εξέδωσαν ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από την δημοσίευση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για την παιδεία και όσον αφορά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όπως πάντα έτσι και τώρα θα σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις ενέργειες που θέλουν την δραματική συρρίκνωση των Σχολών του Ιδρύματός μας». Γι’ αυτό και αποφάσισαν κατάληψη που είχε καθοριστεί για σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, «με απώτερο σκοπό να γίνει γνωστό στην κοινωνία της Κοζάνης το αίτημα των φοιτητών για παραμονή όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα: 

    • Την παραμονή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια στην Κοζάνη και πληροί τα κριτήρια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για αυτό και δεν κλείνει, αλλά μεταφέρεται για πολιτικούς λόγους.  

    • Την παραμονή του Τμήματος Μαιευτικής και τη Λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ). 

    • Την παραμονή του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας τα οποία κακώς συγχωνεύονται και κλείνουν στην Καστοριά, ενώ είναι βιώσιμα. 

    Τα συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών επιφυλάσσονται για «περαιτέρω κινήσεις», γι’ αυτό μετά τη συμβολική κατάληψη της Παρασκευής, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ 

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    ***

    Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, πριν από λίγο, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας,  αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο το τμήμα τους μεταφέρεται στην Καστοριά. “Όχι στο σχέδιο Αθηνά  δεν πάμε  δεν πάμε Καστοριά , ήταν το κεντρικό σύνθημα, ενώ μοιράστηκε και σχετικό φυλλάδιο στον κόσμο. Οι φοιτητές συναντήθηκαν, μπροστά από το δημαρχείο και με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος τους ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση επί του θέματος, με τον Υπουργό Παιδείας, την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα. Δείτε τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr…
    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» - Άρχισε από χτες η κατάληψη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top