• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ - Συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας και Εργασίας και το νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ

    Για την καταβολή του εφάπαξ συνταξιούχων της ΔΕΗ και τα ΠΕΚΑ
    Στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας μεταφέρεται η ιατρική υπηρεσία του πρώην ΙΚΑ

     

    Επαφές με τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας αλλά και με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο οποίος είχε μόλις ορκισθεί, είχε το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την άμεση καταβολή της εφάπαξ αποζημίωσης σε 1400 περίπου συνταξιούχους της ΔΕΗ στην περιοχή του λιγνιτικού κέντρου, αλλά και για το θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία των ΠΕΚΑ (πολυϊατρείων της ΔΕΗ) με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.
     

    «Στις επαφές μας με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση αλλά και τον νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ Νίκο Δομένικο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι τελειώνει εντός των ημερών η γραφειοκρατία και ολοκληρώνεται ο φάκελος για να υπογραφεί η μνημονιακή σύμβαση, ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των πρώτων 60 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή της εφάπαξ αποζημίωσης σε δικαιούχους που βγήκαν στη σύνταξη από τον Απρίλιο του 2010 έως και τέλος του 2011», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, μιλώντας στον «Π».
     

    Σημείωσε ότι τόσο ο νέος πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ Νίκος Δομένικος όσο και η υπεύθυνη οικονομικών του ταμείου, Αικατερίνη Δροσάτου, διαβεβαίωσαν τη διοίκηση του σωματείου ότι η καταβολή του εφάπαξ θα ξεκινήσει εντός του μήνα και πως ένα μήνα αργότερα, αφού δηλαδή εξαντληθούν τα 60 εκ. €, θα εκταμιευτούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τα υπόλοιπα 87 εκ. ευρώ. «Επειδή όμως δεν αρκούν για την εξόφληση των δικαιούχων που αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία μέχρι 31/12/2011 καθώς σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 2430 άτομα, θα δοθεί και ένα μέρος του προϋπολογισμού του ταμείου από το 2013» .
     

    Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ακόμη ότι όταν ρωτήθηκε η κ. Δροσάτου εάν πράγματι θα ξεκινήσει η καταβολή του εφάπαξ εντός του τρέχοντος μήνα απάντησε θετικά, επειδή, όπως είπε, πρόκειται για μια τυπική διαδικασία και τα χρήματα έχουν μπει στον προϋπολογισμό: «ό,τι άλλο ακούγεται δεν έχει βάση, μας είπε η κ. Δροσάτου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρεάδης.
     

    Ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ακόμη ότι από τις επαφές με τους δύο αρμόδιους υπουργούς αλλά και με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ ενημερώθηκαν ότι έχει αποφασιστεί η ενοποίηση του ΙΚΑ με τα ΠΕΚΑ της ΔΕΗ και πως επίκειται η μεταφορά των ιατρικών υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ στο κτήριο που στεγάζει το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας. «Ενημερωθήκαμε ότι το προσωπικό του ΙΚΑ θα μεταφερθεί στο ΠΕΚΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίος φορέας πρωί και απόγευμα και πως επιτέλους θα λειτουργήσουν τα σύγχρονα εργαστήρια του ΠΕΚΑ (ακτινολογικό και μικροβιολογικό) που δεν λειτουργούν σήμερα λόγω έλλειψης γιατρών στο ΠΕΚΑ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων καθώς θα υπάρχουν πλέον 25-28 γιατροί».
     

    Ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε ακόμη ότι στο ΠΕΚΑ θα επαναλειτουργήσει και γραφείο Πρόνοιας το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων, την παραλαβή αιτήσεων των ασφαλισμένων, την πληρωμή εξόδων κηδείας κλπ.
     

    Σημειωτέον ότι το κλιμάκιο του σωματείου αποτελούνταν από τον πρόεδρο Κ. Ανδρεάδη, από τον γραμματέα Θεόδωρο Ασαλουμίδη και τον αντιπρόεδρο Φώτη Κριτσάνη. Σε όλες τις επαφές τόσο με τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας κ.κ. Βρούτση και Λυκουρέντζο αντίστοιχα, που έγιναν στη Βουλή, όσο και στην επίσκεψη στο ΤΑΥΤΕΚΩ παρίστατο ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

    Ρ.Β.

     

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ - Συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας και Εργασίας και το νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top