• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

    Επέμβαση των ΜΑΤ τη νύχτα στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ

    Η κατάληψη μπορεί να έληξε αλλά η απεργία συνεχίζεται
    και η πιο κρίσιμη μάχη για την υπεράσπιση και  την
    επιτυχία της τώρα αρχίζει.
    Σαν τη μαφία, νύχτα, χτύπησε η πανικόβλητη κυβέρνηση της εξαθλίωσης του λαού. Με πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κύκλωσε το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, έκοψε τις πόρτες και εισέβαλλε μέσα στις εγκαταστάσεις. Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν όλους τους παρακείμενους στο αμαξοστάσιο δρόμους. 


    Κάλεσμα για Συγκέντρωση στη διασταύρωση Λένορμαν και Λ. Κηφισού (στην εκκλησία) ώρα 6.00 π.μ..

    Απάντηση θα πάρουν ενότητα και αγώνα!

    Πηγή: narnet.gr 

     ***
    Ενημέρωση 7.20 πμ

    Σαν τον κλέφτη εισέβαλαν τα ΜΑΤ ξημερώματα στο αμαξοστάσιο 

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΩΡΑ (ώρα 6.00 π.μ+)  ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΛΕΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 

    Οκτώ ολόκληρες διμοιρίες ειδικών δυνάμεων των ΜΑΤ, του ΕΚΑΜ πλήθος βοηθητικών δυνάμεων και προσωπικού επιστράτευσε η αστυνομία στις 3.45 τα ξημερώματα για να εισβάλλει στο αμαξοστάσιο του Μετρό και να καταλάβει τις εγκαταστάσεις. Μέχρι πριν από λίγη ώρα η επιχείρηση βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη

    Η αστυνομία είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους δείχνοντας μια επιχειρησιακή ετοιμότητα εντελώς δυσανάλογη με τον εσωτερικό εχθρό.  Δεν έκαναν εισβολή στο άντρο του Μπιν Λάντεν αλλά σε αμαξοστάσιο του Μετρό.

    Οι ομάδες περιφρούρησαν δεν είχαν φυσικά την οργανωτική δυνατότητα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η περιφρούρηση είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και η συμπαράσταση από τον κόσμο σε κάθε περίπτωση ήταν πιο ισχυρή από μεταλλικές αλυσίδες και τα ανυψωτικά μηχανήματα που έβαλαν οι απεργοί μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστράτευση.

    Οι αστυνομικοί έσπασαν τις αλυσίδες της κεντρικής εισόδου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις με την παρουσία εισαγγελέα χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.  Οι αστυνομικοί είχαν εντολές να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των απεργών  και όσων είχαν σπεύσει να τους συμπαρασταθούν.  Γύρω στους 100 εργαζομένους του Μετρό βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις και μεγάλος αριθμός παραμένει καθώς και προσωπικό ασφάλειας.  Έγιναν τρεις προσαγωγές (δύο εργαζόμενοι και μια συμπαραστάτρια που αφέθηκαν ελεύθεροι)

    Παράλληλα η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους περιμετρικά του αμαξοστασίου ώστε να εμποδίσει τον κόσμο που θα προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο.

    Η αστυνομία δεν επέλεξε την προχωρημένη ώρα μόνο με επιχειρησιακά κριτήρια αλλά κυρίως με επικοινωνιακά.  Το νέο κάλεσμα από οργανώσεις και κινήσεις για συγκέντρωση αλληλεγγύης και ενίσχυσης της περιφρούρησης στο αμαξοστάσιο ήταν  τα ξημερώματα και η αστυνομία επιθυμούσε να έχει καταλάβει τον χώρο πριν ξημερώσει και αφετέρου να «πιάσει στον ύπνο» και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Η  επικοινωνιακή διαχείριση της επέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας θα ξεκινήσει από τα πρωινά μαγκαζίνο σε ραδιιόφωνο και τηλεόραση.

    Η κατάληψη μπορεί να έληξε αλλά η απεργία συνεχίζεται και η πιο κρίσιμη μάχη για την υπεράσπιση και  την επιτυχία της τώρα αρχίζει.

    Το κάλεσμα για συγκέντρωση από πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις είναι στα Σεπόλια στη διαστάυρωση Λένορμαν και Λ. Κηφισού (στην εκκλησία) ήταν για τις 6.00 π.μ

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη έξω από τις πύλες του αμαξοστασίου ενώ τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την είσιοδο.

     Πηγή: mao.gr
      
    ***
    Ενημέρωση 7.20 πμ

    Μπήκαν στην κατάληψη...

    Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

    Με επέμβαση των ΜΑΤ που έγινε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αατυνομικοί αρχικά έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο χώρο.

    Την ώρα της επέμβασης μέσα στις εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 100 εργαζόμενοι.

    Η περιοχή αποκλείστηκε περιμετρικά του αμαξοστασίου από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες. Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο προσαγωγές.

    Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επέμβαση των ΜΑΤ τη νύχτα στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top