• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

    58 ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ!

    ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

    Εκδικητικές απολύσεις 58 υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας και ένα μέλος του τοπικού σωματείου, αλλά και εργαζόμενοι που είχαν καταθέσει αγωγές για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού, κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς».

    Η διοίκηση του ξενοδοχείου με περισσή εκδικητικότητα θέλησε, όπως φαίνεται, να τιμωρήσει με αυτόν τον τρόπο, όσους εργαζόμενους εναντιώνονται στην εργοδοτική αυθαιρεσία και δεν υποκύπτουν σε αυτή, καταθέτοντας μάλιστα τις κοινοποιήσεις των απολύσεων λίγες ημέρες προτού οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν.

    Η κίνηση αυτή φέρει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και την Αριστερά. Αμφότεροι πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους απολυμένους του Πόρτο Καράς και από κοινού να δώσουν τη μάχη για την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των διωγμένων υπαλλήλων του ξενοδοχείου.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κοινοποίηση των απολύσεων άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε μέχρι τις 31 του μηνός και οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.

    «Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού.

    Επισήμανε μάλιστα ότι έγιναν λίγες ημέρες προτού οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν και προανήγγειλε νέες προσφυγές των εργαζομένων στη δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απολύθηκαν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς».

    Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖ.Α - ΕΚΜ και η βουλευτής του κόμματος στη Χαλκιδική, Κατερίνα Ιγγλέζη, έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε.

    Πηγή: ISKRA
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 58 ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top