• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

    KKE: Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση να γίνει αγώνας όλης της εργατικής τάξης

    Η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ δηλώνει την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση. Είναι ένας δίκαιος αγώνας που αφορά όλο το λαό μιας και οι  υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης καλύπτουν βασικές λαϊκές ανάγκες. Έχουν να κάνουν με την προστασία αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι, άτομα  με αναπηρία. Αφορούν τους  παιδικούς σταθμούς και διάφορα προγράμματα για το παιδί, υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη υγεία του πληθυσμού όπως καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων, ύδρευση και αποχέτευση, αθλητισμός,  πολιτισμός κ.α. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στην Τοπική Διοίκηση αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

    Οι απολύσεις στόχο έχουν να ανοίξουν το δρόμο ώστε να δοθούν κερδοφόρα τμήματα (π.χ καθαριότητα) στους ιδιώτες και αυτά που έχουν να κάνουν με κοινωνική πρόνοια να καλύπτονται με εποχιακούς εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Θα έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μέσω της υποβάθμισης των υπηρεσιών αλλά και ακόμα μεγαλύτερα βάρη για το λαό μέσα από τέλη.

    Αυτή η πολιτική στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία ώστε να ξεπεράσει την κρίση του αλλά και να αποδεσμευτεί το αστικό κράτος από την ευθύνη κάλυψης λαϊκών αναγκών μεταφέροντας τα βάρη απευθείας στα λαϊκά στρώματα. Αυτή την πολιτική εξυπηρετεί και ο Καλλικράτης που στήριξαν και στηρίζουν κόμματα και αιρετοί, αυτή είναι η πολιτική της ανταποδοτικότητας.

    Στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού η αστική τάξη και τα κόμματα της, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν το λαό ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με τα κλασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όταν θέλουν να επιτεθούν σε ένα τμήμα εργαζομένων «περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων που κάθονται και τα παίρνουν κτλ.» Τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά αξιοποιούνται για να στρέψουν το ένα τμήμα των εργαζομένων ενάντια στο άλλο.

    Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα από τη στάση αιρετών που μεθοδεύουν διάσπαση των εργαζομένων τάζοντας τους μεταθέσεις αν γρήγορα δοθούν οι λίστες αλλά και ρουσφέτια λέγοντας ότι θα σώσουν κάποιους αν δείξουν καλή διαγωγή. Επίσης από τις απόψεις που καλλιεργούνται, όπως η απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου, που  την στιγμή που οι απολύσεις αφορούν όλους, ζητούν να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια προσπαθώντας να διασπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που πρέπει να είναι κοινός. Αποδεικνύουν ότι βασικός τους στόχος είναι να προωθηθεί αυτή η πολιτική που στήριξαν και στηρίζουν.

    Συμπεράσματα πρέπει να βγουν και από την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που καλλιεργούν τον συντεχνιασμό διασπώντας τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (η οποία στην ουσία είναι μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων) δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία συντονισμού (ενώ εκκρεμεί το συνέδριο του) την στιγμή που είναι απαραίτητη η κοινή δράση των εργαζομένων. Τα κροκοδείλια δάκρυα των συνδικαλιστών που στηρίζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη τους στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων και την προώθηση των απολύσεων με αντικατάσταση των εργαζομένων με φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιούνται από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ που προβλέπει μισθούς πείνας χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Είναι χαρακτηριστικό το πώς αξιοποιούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ακόμα και ως απεργοσπαστικός μηχανισμός την περίοδο κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Ευθύνη έχουν και οι πλειοψηφίες στα σωματεία που όλο αυτό τον καιρό αρνούνται να εγγράψουν ως μέλη εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας

    Καλύτερη απάντηση των εργαζομένων στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται είναι ο συντονισμός τους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χώρο εργασίας. Με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ αλλά και με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή τη πολιτική με στόχο να την ανατρέψουν. Να χτίσουν το μέτωπο που θα βάλει στόχο τη δική τους εξουσία που είναι η μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες και να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος , να βάλει εμπόδιο στις απολύσεις.

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ

    Κοζάνη 22/11/2012
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: KKE: Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση να γίνει αγώνας όλης της εργατικής τάξης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top