• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

    Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία του Ν. Κοζάνης

    Με ταυτόχρονη αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ

    Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης αποφάσισε τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την υπεράσπιση της επιβίωσης των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης κα ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί ξεκινούν από την Δευτέρα την αναστολή της επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τα υπέρογκα χρέη, την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε η ίδια η πολιτεία και για το γεγονός ότι υπέρογκων χρεών.

    Στα αιτήματα της νέας κινητοποίησης του κλάδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, Στέργιος Βελονάς στον «Π», λέγοντας: συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου διεκδικώντας άμεσα: Τον ακριβή καθορισμό  των πληρωμών κάθε μήνα του ΕΟΠΥΥ στον χρόνο των 60 ημερών που καθορίζει ο Νόμος.

    Την κατάργηση  της διάταξης  για την αναδρομικότητα του rebate (επιστροφή χρημάτων) από 1/1/2012 και της απαίτησης του ΕΟΠΥΥ για καταβολή rebate σε εκπρόθεσμες πληρωμές, την άμεση πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ που καθυστερούν δραματικά πέραν των 60 ημερών και πέραν του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, καθώς και για την επιβολή δίμηνης πίστωσης (60 ημερών) από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

    Ο κ. Βελονάς σημείωσε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση εισοδημάτων «που ουδέποτε εισπράχτηκαν λόγω καθυστέρησης και άμεση προώθηση του συμψηφισμού των χρεών και την αντιμετώπιση των παλαιών χρεών  των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «μονάχα το ταμείο των ασφαλισμένων της ΔΕΗ (ΤΑΥΤΕΚΩ) χρωστά στους φαρμακοποιούς του Ν. Κοζάνης περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά εδώ και ενάμισι χρόνο δεν είχαν το φιλότιμο να εξοφλήσουν ούτε έναν μήνα των παλαιών χρεών».

    Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία του Ν. Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top