• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

    Αθωώθηκαν οι 3 συλληφθέντες αγωνιστές της Θεσσαλονίκης


    «Θα είμαι στους δρόμους για να διεκδικώ με συλλογικούς
    αγώνες τα δικαιώματά μου», σημείωσε, εισπράττοντας το
    παρατεταμένο χειροκρότημα του κατάμεστου ακροατηρίου.
    Αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ένας εκπαιδευτικός, που κατηγορούνταν για την επίθεση στον πρόξενοι της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνάντησης στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

    Ο 53χρονος συνδικαλιστής εκπαιδευτικός έκανε λόγο για προκατασκευασμένη και στοχοποιημένη σύλληψη, καταγγέλλοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή έξω από το σχολείο όπου διδάσκει. Σημειώνεται πως ο εκπαιδευτικός κατηγορούνταν εκτός από «πράξεις διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και για «απείθεια, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση».

    «Θα είμαι στους δρόμους για να διεκδικώ με συλλογικούς αγώνες τα δικαιώματά μου», σημείωσε, εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κατάμεστου ακροατηρίου.

    Η εισαγγελέας της έδρας Λ. Πούλιου ανέφερε πως κατανοεί την αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», αλλά, όπως είπε, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις».

    «Εάν εμείς σαν Δικαιοσύνη, αφήσουμε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, να εκτροχιάζονται οι καταστάσεις, θα φτάσουμε σε πολύ πιο έκνομες ενέργειες», πρόσθεσε. Πρότεινε δε την ενοχή των κατηγορουμένων για συγκεκριμένα αδικήματα.

    Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς συνάδελφοί τους, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και φορέων, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

    Τα μέτρα της Αστυνομίας εντός και εκτός δικαστηρίων ήταν ισχυρά, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Βαλεργάκη, που κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο.

    Πηγή: tvxs
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αθωώθηκαν οι 3 συλληφθέντες αγωνιστές της Θεσσαλονίκης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top