• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

    Ανακοίνωση της ΑΣΣΕ/ΔΕΗ (35ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ)

    Συνέδριο ανανέωσης των ιδεών και ανατροπής της εργοδοτικής πλειοψηφίας 

    Εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης
    κι ώριμο τέκνο της Οργής.
    Κώστα Βάρναλη 

    Η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ χαιρετίζει την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΔΕΗ». Δεν εξέπληξε κανένα η συγκρότησή του γιατί με την ίδια περίπου σύνθεση συγκροτούσαμε ψηφοδέλτια στα συνέδρια της Ομοσπονδίας μας και στις εκλογικές διαδικασίες της λεγόμενης κοινωνικοποίησης τα τελευταία 10 χρόνια.


    Η κυριαρχία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η αδιαφανής οικονομική διαχείριση και η αναποτελεσματικότητά της δικαιώνει τις απόψεις μας για την ΓΕΝΟΠ και δίνει δύναμη στο ψηφοδέλτιό μας.

    Η Διακήρυξη που παρουσιάζουμε είναι αποτέλεσμα συγκερασμού διαφορετικών θέσεων και απόψεων των κινήσεων και των παρατάξεων που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο. Παρόλο που όλες τις προηγούμενες φορές το κείμενο της διακήρυξης ήταν ομόφωνο, το τωρινό μας βρίσκει αντίθετους στα εξής σημεία :

    1.       Στην θέση  για εθνικοποίηση. Η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ στην πολύχρονη παρουσία της δεν την χρησιμοποίησε γιατί παραπέμπει σε συγκεκριμένη οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας με την οποία δεν συμφωνεί. Στην θέση της χρησιμοποιούμε πάντα την κοινωνικοποίηση με εργατικό έλεγχο.

    2.       Στην θέση για την συγκρότηση Μετώπου. Η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ συγκρότησε με τους συνυποψήφιούς της ψηφοδέλτιο και όχι Μέτωπο. Άλλωστε από το 1999 συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε 2 «Μέτωπα» ταυτόχρονα.

    Η ύπαρξη του ψηφοδελτίου μας δεν είναι κατασκευή γραφείων και διαδρόμων, δεν υπηρετεί καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές αλλά θέλει να συμβάλλει στην αλλαγή των συσχετισμών, την ανατροπή της πλειοψηφίας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και μέσα από τον αναπροσανατολισμό της Ομοσπονδίας μας στην ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που επιβάλλουν στην χώρα μας η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Καλούμε τους συνέδρους
    να αναλογιστούν την προσωπική ευθύνη που έχουν
    για το μέλλον της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για το μέλλον των εργαζομένων που εκπροσωπούν
    και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της
     «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΔΕΗ»
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ανακοίνωση της ΑΣΣΕ/ΔΕΗ (35ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top